Robijn. Want wat mooi is, moet mooi blijven.

Tips voor de wollen en fijne was

Hieronder vind je tips voor de wollen en fijne was.

 • Hoe kan ik mijn wollen was het beste wassen?

  Wol is een zacht natuurlijk materiaal, dat specifieke verzorging nodig heeft. Handig aan wollen kleding is dat het de lichaamstemperatuur goed vasthoudt, en toch vochtdoorlatend is. Het nadeel van wollen kleding kan zijn, vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal, dat het nogal eens lastig te wassen is. Wollen kleding kun je het beste apart wassen, op een wolwasprogramma en met Robijn Wol en Fijn. Vaak zal je wol met de hand moeten wassen. Gebruik hiervoor lauw water van rond de 20 °C, en voeg een beetje fijnwasmiddel toe. Behandel het wollen kledingstuk tijdens het wassen zo zacht mogelijk. Spoel je wollen was na het wassen uit met water van dezelfde temperatuur. Voorkom lelijke punten aan je wollen kleding door wollen kledingstukken plat te drogen te leggen.

   

  Klik hier voor producten 

 • Hoe kan ik krimping en vervilting van mijn kleding tegengaan?

  Krimpen en vervilten ontstaat door teveel beweging en een te hoge temperatuur bij het wassen. Als gevolg hiervan gaan de vezeltjes in elkaar zitten. Wollen kleding kun je het beste apart wassen, op een wolwasprogramma met Robijn Wol en Fijn. De reeds ontstane krimp- en viltschade kan soms nog hersteld worden door een schone natte theedoek over het kledingstuk te leggen en het dan te strijken. Afwisselend de kleding voorzichtig iets oprekken en weer strijken. Gebruik hiervoor Robijn Fleur en Fijn, een wasmiddel dat pillen pluizen helpt tegen te gaan!

   

  Klik hier voor producten

 • Mijn wollen kleding ruikt muf. Hoe kan ik dit voorkomen?

  Ruikt je wollen kleding een beetje muf? Laat het dan lekker even buiten uitwaaien. Ook kan je Robijn Sensation Refresh  gebruiken waarmee je deze luchtjes in wol kan neutraliseren. Wollen kleding moet altijd kort gewassen worden, en laat wol bijvoorbeeld ook nooit weken.

   

  Klik hier voor producten