You are using unsupported browsers

Try one of the supported browsers to improve experience

 

Google Chrome 55

Google Chrome 55

Mozilla Firefox 51

Mozilla Firefox 51

macOS Safari 11

macOS Safari 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

You may continue using your current browser but certain features may not operate correctly

 

Continue

FAQ

Gebruik

  • Elke stof en kleur heeft eigen behoeften. Zo kun je zwarte en gekleurde was het beste wassen op lage temperaturen, bij voorkeur op 30 graden. Terwijl je bonte en gekleurde was het beste tussen 30 en 60 graden kunt wassen. Ditzelfde geldt ook voor lichte en witte was. Voor de beste verzorging van je kleding raden wij aan om altijd het waslabel in je kleding te raadplegen voor het wassen. Klik hier voor meer wastips.

  • Wanneer je een wasje draait met slechts een halve wasmachine vol raden wij aan om ook maar de helft van het wasmiddel te gebruiken. Hierdoor gebruik je niet teveel wasmiddel. Dat is goed voor je kleding, portemonnee en voor het milieu! 

  • Een kledingstuk dat bestaat uit twee verschillende kleuren kun je het beste wassen op grond van de donkerste kleur. Nieuwe kledingstukken kun je het beste altijd eerst met de hand wassen, of een dag in een emmer koud water laten liggen zodat de kleuren bij de eerstvolgende wasbeurt niet meer afgeven.

Ingrediënten

Overig

  • Als uw wasmachine onaangenaam ruikt, kan dit ontstaan doordat er zeepresten in de wastrommel achterblijven. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn dat er teveel wasmiddel per wasbeurt gebruikt wordt en daarbij het gebruik van uitsluitend lage temperaturen. Je kunt dit voorkomen door eens per week een kookwas op 90/95 graden te draaien, geen koude was in de trommel te laten liggen en de deur van je wasmachine open te laten staan als er geen was in zit.

  • Robijn is gestopt met wasbollen vanuit milieuoverwegingen. Vandaar dat deze wasbollen niet meer te vinden zijn op de wasmiddelflessen en niet meer verkrijgbaar zijn. 

Verkrijgbaarheid