You are using unsupported browsers

Try one of the supported browsers to improve experience

 

Google Chrome 55

Google Chrome 55

Mozilla Firefox 51

Mozilla Firefox 51

macOS Safari 11

macOS Safari 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

You may continue using your current browser but certain features may not operate correctly

 

Continue

Veiligheidstips wascapsules

Wascapsules bevatten geconcentreerd vloeibaar wasmiddel dat vooraf in de juiste dosering is afgemeten voor een effectieve vlekverwijdering, verzorging van kleding en frisheid in slechts één dosis! Maar net als bij elk ander wasproduct gaat het gebruiksgemak gepaard met enkele essentiële tips die je moet onthouden. Daarom hebben we top tips samengesteld om ervoor te zorgen dat je de beste waservaring hebt. Voor meer informatie over veiligheid, zie Geen caps voor kids.

1. Droog je handen – Het aanraken van wascapsules met natte handen kan ervoor zorgen dat de beschermfolie rondom de capsules oplost en ze aan elkaar gaan plakken.

2. Maak jezelf vertrouwd met de veiligheidsinformatie en pictogrammen op de capsuleverpakking:

Robijn veilig gebruik panel pictogrammen

3. Wascapsules die aan elkaar vastzitten niet van elkaar scheiden - Als je aan elkaar geplakte wascapsules uit elkaar haalt kan de beschermfolie barsten en het vloeibare wasmiddel snel uitlopen. Indien twee wascapsules aan elkaar vastzitten, kun je deze gebruiken voor een grote was (6-8 kg) en/of een sterk bevuilde waslading.

4. Sluit de verpakking en de wasmachine onmiddellijk - Dit voorkomt ongewenst vocht in de verpakking en voorkomt dat kinderen een wascapsule uit de verpakking kunnen pakken als je niet kijkt. 

Kinderen kunnen de wascapsule ook uit de wasmachine halen als je niet oplet. Daarom is het belangrijk om de deur van de wasmachine direct te sluiten nadat je de capsule erin hebt geplaatst, ook als je slechts heel even weg loopt.

5. Berg je wascapsules veilig op - Zorg ervoor dat je het pak opbergt in een veilige ruimte uit de buurt van kinderen, zorg ervoor dat dit ergens hoog is en buiten hun bereik. 

Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat de wascapsules op een koele en droge plaats worden bewaard, uit de buurt van vocht. Extreme temperatuurschommelingen kunnen er mogelijk toe leiden dat de capsules oplossen in de verpakking en aan elkaar gaan kleven. Door je capsules koel en uit de buurt van vocht te houden voorkom je dit.

Niet vergeten:

Voor de beste waservaring zorg je ervoor dat je eerst je handen droogt, lees je de veiligheidsinformatie en pictogrammen op de verpakking, scheid geen wascapsules die aan elkaar geplakt zitten, sluit je verpakking en wasmachine, berg je wascapsules veilig op en wees extra voorzichtig als er kinderen en huisdieren in huis zijn. Wat je ook wast, zorg ervoor dat je het veilig doet. Onze wascapsules doen de rest! Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de Consumentenservice op 0800-0085 (gratis).

Waterhardheid

Wist je dat de hardheid van het water weer invloed heeft op het gebruik van de hoeveelheid te gebruiken wasmiddel?

Lees meer