You are using unsupported browsers

Try one of the supported browsers to improve experience

 

Google Chrome 55

Google Chrome 55

Mozilla Firefox 51

Mozilla Firefox 51

macOS Safari 11

macOS Safari 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

You may continue using your current browser but certain features may not operate correctly

 

Continue

Algemene wastips

Alles weten over wassen? Lees het hier!

Hieronder vind je een aantal algemene wastips.

Terug naar het overzicht

 • Sorteer je kleding op kleur en materiaal. Gebruik het juiste wasmiddel voor verschillende soorten was: Black Velvet voor donker en zwart gekleurde was, Robijn Stralend Wit voor al je witte was en Robijn Color voor je gekleurde was. Gebruik ook het juiste wasprogramma voor de verschillende materialen. Kies het juiste wasprogramma en was op de laagst aanbevolen temperatuur.

  Was nieuwe artikelen de eerste keren apart; bij nieuwe kleding is het raadzaam om eerst een aantal malen met de hand te wassen, in verband met het doorlopen van kleuren. Je kunt hiermee het beste doorgaan, totdat de kleding geen kleur meer afgeeft aan het water. Je zult zien dat je kleding langer mooi blijft!

 • Sluit alle ritsjes, haakjes & knoopjes voordat je was de wasmachine ingaat. Zo voorkom je dat je kleding beschadigd raakt en zijn kwaliteit verliest. Je kunt kwetsbare kleding ook in een kussensloop wikkelen alvorens het de was ingaat. Voor bijvoorbeeld badkleding of ondergoed kun je een speciaal netje gebruiken om ook deze kleding goed te beschermen tegen eventuele beschadigingen.

 • Als uw wasmachine onaangenaam ruikt, kan dit ontstaan doordat er zeepresten in de wastrommel achterblijven. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn dat er teveel wasmiddel per wasbeurt gebruikt wordt en daarbij het gebruik van uitsluitend lage temperaturen. Je kunt dit voorkomen door eens per week een kookwas op 90/95 graden te draaien, geen koude was in de trommel te laten liggen en de deur van je wasmachine open te laten staan als er geen was in zit.

 • Gebruik voor een handwas een schone emmer of een schone gootsteen en vul deze met lauw water. Je kunt voor de handwas het beste Robijn Wol en Fijn of Robijn Fleur en Fijn gebruiken. Mix het water met wasmiddel volgens de juiste dosering achter op het etiket van je wasmiddel.

  Dompel je kleding geleidelijk een aantal keer achter elkaar  in het lauwwarme water met wasmiddel. Zorg ervoor dat je de kledingstukken niet uitwringt; dit kan eventueel je kleding uitrekken of beschadigen. Spoel vervolgens de kleding uit met vers water dat ongeveer even warm is als je sopje, totdat al het sop uit je kleding is verdwenen.

 • De manier waarop je gordijnen het beste kan wassen is afhankelijk van de stof waar je gordijnen van gemaakt zijn. Meestal staan er wasinstructies op het label in je gordijnen. Om beschadiging van het materiaal te voorkomen kun je je gordijnen in een kussensloop of speciale zak voor in de wasmachine wassen: op deze manier blijven je gordijnen nergens achter haken en voorkom je beschadigingen.

  Houd er rekening mee dat de meeste gordijnen tijdens de eerste wasbeurt meestal iets krimpen. Heb je al te korte gordijnen, dan is het wellicht niet verstandig om ze in de wasmachine te doen. Misschien kan je ze dan beter met mooi weer buiten uithangen om door te laten luchten. Het is niet aan te raden je gordijnen in de droger te doen. Raadpleeg altijd eerst het wasetiket!

Ken je etiket

Hoe zit het ook alweer precies met die tekentjes op je kledingetiket?

Lees meer

Populaire producten

Klein & Krachtig Wasmiddel Color Pink Sensation

Klein & Krachtig Wasmiddel Color Morgenfris

Klein & Krachtig Wasmiddel Color