You are using unsupported browsers

Try one of the supported browsers to improve experience

 

Google Chrome 55

Google Chrome 55

Mozilla Firefox 51

Mozilla Firefox 51

macOS Safari 11

macOS Safari 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

You may continue using your current browser but certain features may not operate correctly

 

Continue

Wollen en fijne was

Vragen over wollen en fijne was?

Hieronder vind je een aantal tips voor de wollen en fijne was.

Terug naar het overzicht

  • Wol is een zacht natuurlijk materiaal, dat specifieke verzorging nodig heeft. Handig aan wollen kleding is dat het de lichaamstemperatuur goed vasthoudt en toch vochtdoorlatend is. Het nadeel van wollen kleding kan zijn, vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal, dat het nogal eens lastig te wassen is.

    Wollen kleding kun je het beste apart wassen, op een wolwasprogramma en met Robijn Wol & Fijn. Vaak zal je wol met de hand moeten wassen. Gebruik hiervoor lauw water van rond de 20°C en voeg een beetje fijnwasmiddel toe. Behandel het wollen kledingstuk tijdens het wassen zo zacht mogelijk. Spoel je wollen was na het wassen uit met water van dezelfde temperatuur. Voorkom lelijke punten aan je wollen kleding door wollen kledingstukken plat te drogen te leggen.

  • Krimpen en vervilten ontstaat door teveel beweging en een te hoge temperatuur bij het wassen. Als gevolg hiervan gaan de vezeltjes in elkaar zitten. Wollen kleding kun je het beste apart wassen, op een wolwasprogramma met Robijn Wol en Fijn. De reeds ontstane krimp- en viltschade kan soms nog hersteld worden door een schone natte theedoek over het kledingstuk te leggen en het dan te strijken. Afwisselend de kleding voorzichtig iets oprekken en weer strijken. Gebruik hiervoor Robijn Fleur en Fijn, een wasmiddel dat pillen pluizen helpt tegen te gaan!

  • Ruikt je wollen kleding een beetje muf? Laat het dan lekker even buiten uitwaaien. Ook kan je de Robijn Refreshspray Intense  gebruiken waarmee je deze luchtjes in wol kan neutraliseren. Wollen kleding moet altijd kort gewassen worden, en laat wol bijvoorbeeld ook nooit weken.

Ken je etiket

Hoe zit het ook alweer precies met die tekentjes op je kledingetiket?

Lees meer

Populaire producten

Wasmiddel Wol en Fijn

Wasmiddel Fleur en Fijn